Hej och god fortsättning på det nya året 2024.

Vilken vinter vi fått. Kyla bitandes i kinderna och mycket snöskottning. Höstens aktiviteter var mycket uppskattade och nu börjar vi rulla i gång vårens och sommarens aktiviteter. Några aktiviteter fortsätter såsom caféet, kall-målningen.

Vi har fått frågan vad kall-målning är. Begreppet kall-målning är känt under flera olika namn och ni kanske hört om dem som borstmålning, keramik-målning, målning på hobbykeramik, målning på keramik eller liknande. och man målar på keramik för att få fram färger tredimensionellt. Man använder sig av en teknik som kallas torrborstning.

Under hösten hade vi pubkväll som var väldigt uppskattat. I vår tänkte vi ha pubquis som alternativ.  I den enkät som ni svarade på var det några som önskade allsång och buggkurs. Tyvärr var det ingen som nappade på det när vi via Facebook efterfrågade intresse nu i januari. Men vi kan ta upp frågan igen till höstens aktiviteter. När det gäller buggen kommer vi orda en prova på dag. När det gäller medlemsavgiften bestämdes det på ett årsmöte att den skulle höjas, men pandemin kom emellan. Nu står den nya avgiften på inbetalningsavin. Detta för att vi skall kunna fortsätta ordna aktiviteter i lokalen med mera. Det som kommer ske under vår/sommar är:

Café, öppen datastuga, kall-målning, bingo, pubquis, loppmarknad, midsommarfirande, sommarcafé.

Alla datum och tiden finns på bifogat kalendarium.

Idag sker den mesta informationen om kulturföreningens aktiviteter och anmälningar på Facebook, men vi kommer mer och mer gå över till en hemsida gjord för kulturföreningen. Gå gärna in redan nu och kika på den.

svempa.se

Tryck sedan där på Kårbergs blogg.

Kom ihåg att årsmötet är den 30 januari kl. 18:30 i Dragskivan.

Med vänlig hälsning

Kårbergs kulturförening